Matematik

eksponentiel funktion

28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej jeg skal bestemme b i en eksponentiel funktion

Jeg kender to punkter, som er: P(0,8) og Q(3,64)

Jeg har fundet frem til a, som er 2

Jeg skal finde b, og jeg kender formlen for b, som er: b= y1 / xa1

Men når jeg taster de tal jeg kender ind i formlen, ender der med at stå: b = 8/02

Er det så lovligt i denne sammenhæng at dele med nul så? At endelige facit simpelthen bare er b = 8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af peter lind

Den formel du bruger er forkert

y1 = b*ax1 <=> b= y1/ax1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

a=   x2 -x1√y2/y1 = 3√8 = 81/3

b = y1 /ax1  = 8 / (81/3)0 = 8/1 = 8


Svar #3
28. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Jeg takker fordi du har gjort mig opmærksom på det! Havde vist nok brugt formlen for en potentiel funktion

#2 Tak til dig også LuckyLuc :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2013 af LeonhardEuler

#0

Du sådan set aflæse b ud fra P(0,8) 

b = 8


Svar #5
29. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#4 Nej, det gjorde jeg ikke :) Jeg brugte en formel til at komme frem til facit (8). Det er rent tilfældigt, at y-kordinatet til P også er 8 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke rent tilfældingt. For en eksponentiel funktion f(x) = b · ax , er f(0) = b . Derfor kan man, som nævnt i #4 direkte aflæse værdien af b ud fra det første data punkt P(0,8) . 

Deraf følger værdien af a helt enkelt ved at benytte det andet punkt Q(3,64) , idet

f(3) = 8 · a3 = 64 , dvs.

a3 = 64 / 8 = 8 = 23 


Svar #7
29. september 2013 af OnceUponATime (Slettet)

#6 Gud, det var smart! Tak for forklaringen :)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.