Matematik

uden brug af diskriminanten

28. september 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Har fået serveret denne ligning:  8x = (-2x^2) 
Det er uden parenteserne, men har sat dem her for at ilusterer at der er tale om et led. altså minus to x i anden . Jeg må ikke bruge diskriminanten. Hvordan løses den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Træk x'erne på den ene side så ligningen er lig med 0

Faktorisere, og brug nulreglen


Svar #2
28. september 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet)

er ikke helt sikker på jeg er på rette vej. Er nået så langt at jeg har samlet dem og smidt et x foran en parentes så den hedder 0=x(-2x-8x) er det forkert?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Ja næsten rigtigt :).

0 = x(-2x-8) fordi når vi ganger x ind i parantesen får vi vores orginale -8x. Hvis der stod 0 = x(-2x-8x) så ville vi få -8x2


Svar #4
28. september 2013 af hendederikkevedhvadopogneder (Slettet)

super og tusinde tak for den fine hjælp, har den nu! :-) god weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

i lige måde x = 0 v x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2020 af Johannes2019

hej jeg vel gern hjælp

Vedhæftet fil:Aflevering 3.pdf

Skriv et svar til: uden brug af diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.