Matematik

matematik b- aflevering hjælp

29. september 2013 af bassas (Slettet) - Niveau: B-niveau

de variable x og y er proportionale 
 
X     5  6    
Y 3      9

hvad for en formel jeg skal bruge? er det ikk K= Y/X 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

ligefrem proportionalitet
kræver
                           y / x = k  ⇔  y = k·x

omvendt proportionalitet
kræver
                           y • x = k ⇔  y = k/x    x≠0
.

Ingen af proportionalitetskravene er opfyldt for dit DATAsæt.

Konklusionen er:
                           Der er ikke proportionalitet mellem x og y i ovenstående DATAsæt.
                          


Svar #2
29. september 2013 af bassas (Slettet)

det vil sigeg 6/9= 1.5 1.5*5=2 5/2=2.5 2.5*3=15? eller 


Svar #3
29. september 2013 af bassas (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af mathon

Nu har du spørgsmålet oppe igen.
Jeg ser nu, at du har den samme opstilling, som jeg i første omgang blot troede var sjusket.

Den skal åbenbart forstås
som
                      y = 1,5•x

så du får

x    2      5    6
y    3    7,5   9


Svar #5
29. september 2013 af bassas (Slettet)

tak ':) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af mathon


Skriv et svar til: matematik b- aflevering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.