Matematik

Massefylde

29. september 2013 af JulieM13 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaven lyder: Fotopapir i A4 format til printer og kopimaskine kan købes i pakker med 100 stykker papir. En pakke er 1,6 cm tyk og vejer 1,075 kg. 

Beregn massefylden af fotopapiret. 

Jeg ville sige: 

1,6/100 = 0,016

1,075/100 = 0,01075

0,016/0,01075 = 1,488372093 

Men hvordan opstiller man det som en udrengning i Excel?

Og er min udregning overhovedet rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af Zall

Du skal vide rumfanget af pakken, da rumfang er = Masse/rumfang.
Derved skal du sige: 1,075 kg./Rumfang (som vi ikke ved) = x Kg/cm^3
Men vi ved at et A4 har målene: 210x297mm eller 2,1cm x 2,97 cm.
derved kan du finde rumfanget ved: 2,1 x 2,97 x 1,6 = 9,97 Cm^3
1,075/9,97 = 0,1078 kg/cm^3
Da vi kun sakl kende masse på et stykke papir= 0,1078/10 = 0,001078 kg/cm^3


Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.