Matematik

Rumfang i kubikmeter

29. september 2013 af CasperPetersen (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej!

Jeg sidder og bøvler lidt med den her opgave:

En swimmingpool i en have er kasseformet med vandret bund.
Den er 8,20 meter lang, 4,50 meter bred, og 1,80 meter dyb.
Der fyldes vand i swimmingpoolen så vanddybden er 1,60 meter.

Beregn vandets rumfang i kubikmeter.

Hvor meget skal der betales for vandet i swimmingpoolen når 1m3 vand koster 3,92 kroner?

kan i hjælpe mig? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af peter lind

Rumfang = længde*bredde*dybde


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2013 af mathon


      Rumfang = længde • bredde • dybde


Svar #3
29. september 2013 af CasperPetersen (Slettet)

Altså 8,2*4,5*1,8= 66,42

Men hvad er det så i kubikmeter?

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2013 af peter lind

alle længderne er i meter. Så får du automatisk resultatet i kubikmeter


Svar #5
29. september 2013 af CasperPetersen (Slettet)

Jeg takker! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2013 af mathon

Du har jo
                  R = (8,20 m) • (4,50 m) • (1,60 m) = (8,20•4,50•1,60) • (m•m•m) = 59,04 m3


Skriv et svar til: Rumfang i kubikmeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.