Matematik

Find y-koordinaterne til D og E

30. september 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi kender x-koordinater: D(12.5, yD) og E(15.6, yE)

beregne y-koordinater.

Håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af mathon

…i hvilken sammenhæng?


Svar #2
30. september 2013 af Jessies (Slettet)

Her er hvad opgaven handler om:

2.1 Forudsætninger

Figur 2 viser en tegning af broen, placeret i et koordinatsystem. X-aksen følger terrænet i bunden af sænkningen. Broen er symmetrisk omkring y-aksen. Alle mål er i meter.

Figur 2 Geometrisk udformning af broen

Buen ATB er en parabel med toppunktT = (0, yT ) , hvor værdien for yT fremgår af bilag 1.
Buen AQB er en cirkelbue med radius R = 1000 m . Punkt Q = (0, yQ ) , hvor værdien for yQ fremgår af

bilag 1.
Mellem parablen og cirkelbuen ses en række skrå afstivninger. Den vandrette afstand mellem de punkter,

hvor afstivningerne rammer cirkelbuen, er 12,5 m. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af mathon

men bilag 1. kan ikke ses.


Skriv et svar til: Find y-koordinaterne til D og E

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.