Matematik

Stykvis lineære funktioner

30. september 2013 af Deanieskat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det jeg finder a? Det er en stykvis lineær funktion og den skal være sammenhængende.

Vedhæftet fil: f(x).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

f(2) skal være samme værdi beregnet efter de to udtryk.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2013 af mathon

dvs
                  1,25 • 2  -  1  = a • 2  +  5,5


Svar #3
30. september 2013 af Deanieskat (Slettet)

0,25 = a + 5,5

0,25-5,5=a

-5,25 = a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Beregn venstresiden korrekt. Udregn 1,25·2, og træk så 1 fra.


Svar #5
30. september 2013 af Deanieskat (Slettet)

1,25 * 2 - 1 = a * 2 + 5,5

1,5 = a*2 + 5,5

1,5 - 5,5 = a*2

-4 = -2*2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal bestemme a. Skriv den sidste linie korrekt i opgavens sammenhæng og løs så for a.


Svar #7
30. september 2013 af Deanieskat (Slettet)

1,25 * 2 - 1 = a * 2 + 5,5

1,5 = a*2 + 5,5

1,5 - 5,5 = a*2

-4 = a * 2

-4 = -2*2


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man isolerer a af den næstsidste ligning ved at dividere med 2 på hver side. Resultatet er en ligning, hvor a er isoleret på den ene side, og hvor værdien af a står på den anden side af lighedstegnet:

a = -4 / 2 = ...


Svar #9
30. september 2013 af Deanieskat (Slettet)

1,25 * 2 - 1 = a * 2 + 5,5

1,5 = a*2 + 5,5

1,5 - 5,5 = a*2

-4 = a * 2

-4 / 2 = a

-2 = a


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Svar #11
30. september 2013 af Deanieskat (Slettet)

Fedt.

Tusind tak :-)


Svar #12
03. oktober 2013 af Deanieskat (Slettet)

Bare lige et spørgsmål mere. Hvis nu der havde stået:

f(x)= 1,25x-1 for x < 2

f(x)= ax + 5,5 for x ≥ 3

Hedder det så 1,25*2-1 = a*3+5,5?

Vedhæftet fil:1.png

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det giver jo ingen mening. Den funktion er slet ikke defineret for 2 < x < 3 .


Svar #14
04. oktober 2013 af Deanieskat (Slettet)

Det kan jeg godt se nu. Var vidst lidt træt i går. Prøvrer lige igen:

f(x)= 1,25x-1 for x < 4

f(x)= ax + 5,5 for x ≥ 2

Hedder det så 1,25*4-1 = a*2+5,5? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det giver jo heller ingen mening.


Skriv et svar til: Stykvis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.