Fysik

Acceleration

30. september 2013 af 1113 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En person trækker en kasse langs gulvet ved hjælp af en snor. Vinklen mellem
snoren og gulvets plan er q = 40 grader. Kassens masse er M = 13;0 kg og snorkraften T = 94N er konstant. Den kinetiske friktionskoef?cient er mk = 0;40.

a) Opskriv hvilke kræfter, der virker på kassen, både vinkelret på og langs bevægelsesretningen.

b) Find den acceleration som kassen undergår

Har lavet opgave. og skal til at gå i gang med b. her tænker jeg at det vel er lige til og at jeg skal bruge newtons anden lov altså F=ma også indsætte min beregnede F værdi og min masse og på den måde udregne accelerationen. Har du svært ved at se hvorfor jeg så har fået angivet en friktionskoefficient. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du tog vel gnidningskraften med i betragtning i a) ?


Svar #2
30. september 2013 af 1113 (Slettet)

I a har jeg blot tegnet en figur hvor jeg så har indskrevet de kræfter der påvirker kassen. Men skal jeg ikke også bruge friktionen for at beregne Fnet som jeg så skal bruge i F=ma?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo.


Svar #4
30. september 2013 af 1113 (Slettet)

Men det er her jeg ikke ved hvordan den skal komme med ind. altså jeg starter jo med at beregne Fx det er jo 94·cos(40)

skal jeg så trække de 0,4 fra?


Svar #5
01. oktober 2013 af 1113 (Slettet)

Eller.. skal jeg sige µk*n også trække friktionskraften fra Fx?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Kig med her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1387840


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.