Matematik

Ligninger

01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er det nogle der vil hjælpe mig med dette? :)

Løs med korrekt brug af (pil der peger op og ned) følgende ligninger. Først vises den givne ligning, dernæst indsætningen af formlen uden udregninger og løsningen fortsættes med brug af regnereglerbe. I trin med værdiændring af begge ligningens sider fortages linjeskift. Løsningen præsenteres dobbelt understreget med den ubekendte på venstre side og højre side reduceret til et umiddelbsrt forståeligt tal.

Denne information har jeg: F(x)=2/3x+5

1. f(x) = 7

2. f(x) = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af PeterValberg

er det:   f(x) = 2/(3x+5)  ?

1) løs ligningen   2/(3x+5) = 7

2) løs ligningen   2/(3x+5) = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Nej det er f(x) = 2/3 x + 5

1. Så 2/3 x + 5 = 7

   2/3 x+5-5=7-5

   2/3 x = 2

   2/3 x /2/3 = 2 / 2/3

   x = 6/2

   x = 3

er det rigtigt? Mne jeg forstår ikke det der løs med korrekt brug af pil osv? :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.