Matematik

Partiel afledte af en nyttefunktion

01. oktober 2013 af KasperS1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg har følgende nyttefunktion

u(x1, x2) = (x1-p + x2-p)-1/p

Hvor jeg skal finde den partiel afledte mht. x. Dvs.

∂u(x1, x2) / ∂xm, m = 1,2

Er der nogen der kan hjælpe mig med det :-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

   u(x,y) = (x-p+y-p)-1/p

   ∂u(x,y)/∂x = -(1/p)·(x-p+y-p)(-1/p)-1 • (-p•x-p-1)


Svar #2
01. oktober 2013 af KasperS1991 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen! :-)

Men er det ikke den differentierede af -1/p, altså -(1/p^2) der skal stå foran, eller er det forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon

Jeg har opfattet p som en konstant. Men du oplyser intet derom.


Skriv et svar til: Partiel afledte af en nyttefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.