Matematik

3. gradspolynomium

01. oktober 2013 af mig234 (Slettet)

Tredjegradspolynomiet p(x)=2x^3-3x^2+2x-1, har tallet et som rod, har p(x) flere rødder?

Hvordan kan man regne denne opgave? Må ikke bruge formlen for 3.gradspolynomier, det er noget med jeg skal faktoriserer det til et 2.gradspolynomie? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af mathon

hvorfor
                   p(x) =  (x - 1) • (2x2 + (-1)x + 1))


Svar #2
01. oktober 2013 af mig234 (Slettet)

Det står der i opgaven. 

Men kan jeg bare regne med 2x^2-x+1 som 2.gradspolynomium nu? Hvordan får jeg fjernet (x-1)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af mathon

2.gradspolynomiet skal ikke fjernes. Men du skal afgøre, om 2.gradspolynomiet har nulpunkter, hvilket er afgørende for, om p(x) har yderligere rødder.


Svar #4
01. oktober 2013 af mig234 (Slettet)

Okaay, forstår stadig ikke helt.. Så hvis jeg finder diskriminanten til 2x^2-1x+1 får jeg 7 hvilket vil sige der er to løsninger. Men forstår ikke hvordan jeg så ved hvor mange løsninger der er til 3.gradspolynomiet? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ikke beregnet diskriminanten korrekt.


Svar #6
01. oktober 2013 af mig234 (Slettet)

nej ups får den til -7 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv så at besvare spørgsmålet, om p(x) har flere rødder. Hvis du ikke har lært om komplekse tal, skal man sikkert kun betragte reelle rødder.


Svar #8
01. oktober 2013 af mig234 (Slettet)

Det har jeg ikke :) men d= -7 fortæller jo der ikke er nogen rødder.. men i opgaven får jeg at vide at den har i hvertfald har roden 1 


Skriv et svar til: 3. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.