Studievejledning
Ekstra A-niveau?
http://www.e-tavle.dk/7.asp?a=1&intNoteID=13344
Her kan I se min studieretning. Skift faneblad til "spr" nede i venstre hjørne, det er nr. 2 fra oven.
Mit spørgsmål:
Er det muligt at lave min c-blok om til en a-blok? Hvis jeg nu har brugt min ene b-blok på biologi og min anden b-blok på matematik, kan jeg så godt bruge min c-blok til at løfte matematik b til matematik a?
Nogle siger ja, andre siger nej!
Svar #1
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Men prøv http://www.studievalg.dk - de vil med garanti hjælpe dig! ;)
Svar #2
01. november 2005 af maltbolsje (Slettet)
BI B til BI A, hvor jeg har brugt en a-blok til at opgradere MA B til MA A. Så har jeg altså en c-blok. Kan jeg bruge den til at opgradere BI B til BI A?
Svar #3
02. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Jeg talte med en fra Studievalg for en måned siden, man hun ville helst ikke besvare spørgsmål om stx, da hendes område er videregående uddannelser.
Men tak for hjælpen alligvel.
Svar #4
02. november 2005 af allan_sim
Har du spurgt din egen studievejleder (gennemførselsvejleder) på skolen?
Anyways, jeg kan ikke komme ind på dit link, så det er lidt vanskeligt at hjælpe - bortset fra det generelt skulle være muligt, jvf. følgende bilag fra bekendtgørelsen:
"Gennem studieretninger og valgfag skal der udfyldes 8 blokke, hvor:
– 3 blokke anvendes til ét fag på mindst C-niveau og mindst 2 af fagene biologi, kemi og naturgeografi på mindst C-niveau
– 3 blokke anvendes til at hæve 3 fag fra C-niveau til B-niveau, hvoraf mindst én bruges til at hæve et naturvidenskabeligt fag til B-niveau.
– 2 blokke anvendes til at hæve 2 fag fra B-niveau til A-niveau.
I en blok er der plads til et fag på C-niveau, til at løfte et C-niveau til et B-niveau (C à B) eller til at løfte et B-niveau til et A-niveau (B à A). Når et fag løftes fra C-niveau til A-niveau, anvendes der 2 blokke (nemlig en blok C à B og en blok B à A).
Ved udbud og oprettelse af studieretninger kan skolen ændre sammensætningen af en studentereksamen i bestemte studieretninger ved at løfte en eller flere blokke opad i skemaet. Således kan en C-blok erstattes af en C à B-blok eller en B à A-blok, eller en C à B-blok kan erstattes af en B à A-blok. Desuden kan den enkelte elev gennem valget af bestemte valgfag ændre sammensætningen af studentereksamen efter samme princip.
Derved ændres sammensætningen af niveauer. Man kan ikke sænke niveauet for en studentereksamen ved at flytte blokke nedefter.
Undtagelser
For elever, der har 4 fremmedsprog, og som har engelsk B, fortsættersprog B, enten 2 begyndersprog A eller 1 begyndersprog A og latin A, henvises til § 22, stk. 2.
For elever, der har 3 fremmedsprog, hvoraf mindst 2 er på A-niveau, henvises til § 22, stk. 3.
"
Svar #5
02. november 2005 af Fjolset (Slettet)
#2 En C-niveau er = 1 blok, B-niveau = 2 blokke, A-niveau = 3 blokke.
Du skal jo som sagt have i alt 25 blokke (point). Prøv at se om det kommer til at passe. Eller prøv her: http://www.ug.dk/gym%202005/StudieretningSTX.aspx?edumask=s
Svar #7
02. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Skriv "Amalie05a," derefter (ved læseadgang) "12345", så skulle den være der!
Følg så instrukserne fra første indlæg.
Jeg talte faktisk med vicerektoren i dag, det er ham jeg blev henvist til af studievejlederen. Han ordner skemaerne.
Han sagde, at det skemamæssigt ville blive svært at tilrettelægge det.
Som I kan se i linket, (forklarede han mig) giver en c-blok 75 timer (esem = efterårssemester osv.).
Et a-niveau skal have 325 timer, lige bortset fra eng som er speciel.
Et b-niveau er i alt 200 timer, og hvis jeg skal bruge min c-blok til at skifte b til a, er timetallet kun oppe på 275 timer.
Under den gamle reform var det ikke noget problem med tre a-niveau (et par stykker fra min brors klasse havde det), men HVIS det overhovedet skal ske, bliver timerne anbragt nederst i skemaet, dvs. om eftermiddagen når alle er trætte, da det ikke skal gå udover de andre. Det er fint nok, da det jo er mit valg.
HVIS det altså sker, hvilket er MEGET usandsynligt, siger han.
Skolen lukker tidligt ons (møder) og helst fre, hvis det er muligt. Derfor er det næsten en umulighed...
Er det også sådan på andre skoler? Kan det være fordi vi er 900-1000 elever, så det er sværere at tilrettelægge? Jeg vil virkelig gerne have tre a-niveau. Han forslog, at jeg kunne tage suppleringskurser og påpegede, at det slet ikke er nødvendigt med mat a (i forhold til min studieretning), men jeg vil nu gerne have det alligevel.
Så: I følge det, der står i #4 skulle det være muligt, men i praksis er det umuligt? Det er da noget skidt.
Svar #8
02. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Svar #9
02. november 2005 af maltbolsje (Slettet)
Jeg prøvede linket i #5 og der går det helt fint med tre 3-niveau. Men hvis det bliver et problem skemamæssigt, så er der vel ikke noget at gøre ved det.
Det er forresten ikke muligt at nedgradere fransf fort. til c, hvis man samtidig opgradere fysik til b-niveau, vel?
Det kunne bare være så godt.
Svar #12
03. november 2005 af allan_sim
Nej, det er ikke muligt. 2. fremmedsprog skal være på mindst B-niveau.
Svar #14
03. november 2005 af allan_sim
Svar #15
03. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Hvis jeg vælger at skifte gymnasium efter grundforløbet, kan det så ske, at jeg får nogle fag, jeg ikke har haft endnu?
Svar #16
03. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Kan jeg få et fag, som jeg ikke har haft i grundforløbet, men som de har haft? Hvad skal jeg i så fald gøre?
Hvad med dem, der skrifter til htx, hf eller hhx? Har ALLE de samme fag og det samme pensum?
Svar #17
03. november 2005 af allan_sim
Ja, det kan du. Og det er i så fald dit eget ansvar at læse faget op.
Det samme gør sig gældende ved skift til htx eller hhx. De tre 3-årige ungdomsuddannelser har ikke samme grundforløb og pensum.
HF er stadig to-årig og derfor ikke opdelt med grundforløb og studieretning, så dertil kan du kun skifte ved at starte forfra til august.
Svar #18
03. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Jeg må gå i gang med at undersøge de andre gymnasier, så.
Svar #19
16. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Jeg har nu kontaktet to andre gymnasier, hvor den ene svarer tilbage d. 10 december (der har de ordnet deres skemaer for 'efter grundforløbet' og kan give mig klare besked), og den anden siger 'ja.'
Så det er altså muligt.
MEN!
Er problem er, at de har haft biologi her i grundforløbet, mens jeg har haft natugeo (min studieretning hedder en A, sp A og geo/samf b). Så det skal jeg altså læse op.
Desuden er det ikke helt vildt praktisk med mine c-niveau'er. Fx har jeg drama, men det er ikke muligt at få på det andet gymnasium, så jeg kan vælge mellem musik og billedkunst. Jeg regner med, at det bliver anderledes/sværere at læse pensum op i det fag, men nu får vi at se.
Nåh, så har jeg da noget at tage mig til i juleferien (jaahh!)
Men... jeg er positivt indstillet.
Svar #20
16. november 2005 af Amalie00 (Slettet)
Jeg glemte at spørge, om der er nogen, der har erfaring med at flytte gymnasium? Ikke kun fagligt, men også socialt.
