Matematik

Hvilket resultat giver lommeregneren?

01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle formler her som jeg skal have løst, men jeg kan ikke finde ud af taste dem ind på min lommeregner, så det giver det rigtige resultat. Håber I vil hjælpe?

1)    (√4) - 0 / 2*1 Dennne har jeg fået til 1 på lommeregneren?

2)    (-√4) - 0 / 2*1

3)    (√1,42) -0,8 / 2* (-0,065)  Denne har jeg fået til -3,012596377 på lommeregneren?

4)    (-√1,42) - 0,8 / 2* (-0,065)

5)    (√18,81) - 2,1 / 2 * (-0,9)   Denne har jeg fået til -1,242805382 på lommeregneren?

6)    (-√18,81) - 2,1 / 2* (-0,9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

For at få dine resultater, skal der ekstra parenteser omkring tæller og nævner i alle stykkerne.

Der er ikke tale om at løse formler, men om at udregne udtryk.

For eksempel, for at få dit resultat i 3), skal det skrives

 [ (√1,42) -0,8 ] / [ 2* (-0,065) ]

De ekstra parenteser er nødvendige. Det, du har skrevet, udregnes således:

 3)             (√1,42)     -(0,8/2)*(-0,065) =  (√1,42) + 0,4*0,065 =  (√1,42) + 0,026 = 1,217638...

Hvor kommer tallene fra? Det ser ud til, at du indsætter tal i et udtryk.


Svar #2
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se #1.


Svar #4
01. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Fra (√d)-b / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så skal der jo netop parentes omkring tæller og nævner. Man er nødt til at skrive det

((√d)-b) / (2a)


Svar #6
02. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Hvordan gør jeg når der står minus foran kvadratroden, min lommeregner kan nemlig ikke der??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Sæt en minusparentes omkring det, der skal tages kvadratrod af.


Svar #8
02. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Er disse korrekte?

1)    (√4) - 0 / 2*1 Dennne har jeg fået til 1 på lommeregneren?

2)    (-√4) - 0 / 2*1 Denne har jeg fået til -1?

3)    (√1,42) -0,8 / 2* (-0,065)  Denne har jeg fået til 1,217637529 på lommeregneren?

4)    (-√1,42) - 0,8 / 2* (-0,065) Denne har jeg fået til 15,32028868

5)    (√18,81) - 2,1 / 2 * (-0,9)   Denne har jeg fået til -1,242805382 på lommeregneren?

6)    (-√18,81) - 2,1 / 2* (-0,9) Denne har jeg fået til 3,576138716


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skriv det nu ordentligt med parenteser. Læs #1 og #5.

Svarene i 1), 2) , 4), 5) og 6) er rigtige.

Svaret i 3) var rigtigt i det oprindelige #0.


Skriv et svar til: Hvilket resultat giver lommeregneren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.