Matematik
Ligninger
01. november 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der gider at rette de opgaver ...
a) ½x^2 = 7
b) x^5 = 31
c) Kvadratrod x = 31
x = Kvadratrod 31
d) Den trejdje rod af x = 7
e) Den fjerde rod af x-1 = 5
f) 2
_____ = 21
x^3
Malfoy
Håber der er nogle der gider at rette de opgaver ...
a) ½x^2 = 7
b) x^5 = 31
c) Kvadratrod x = 31
x = Kvadratrod 31
d) Den trejdje rod af x = 7
e) Den fjerde rod af x-1 = 5
f) 2
_____ = 21
x^3
Malfoy
Svar #1
01. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Generelt:
Hvis:
x^n = d
tager du den n'te rod på begge sider, så vi får:
x = n_rod(d) = d^(1/n)
Hvis:
n_rod(x) = d
opløfter vi til n på begge sider, så vi får:
x = d^n.
Idet vi bare gøre brug af, at (x^n)^(1/n)=x
Hvis:
x^n = d
tager du den n'te rod på begge sider, så vi får:
x = n_rod(d) = d^(1/n)
Hvis:
n_rod(x) = d
opløfter vi til n på begge sider, så vi får:
x = d^n.
Idet vi bare gøre brug af, at (x^n)^(1/n)=x
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
