Matematik

Hyperbel

02. oktober 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet funktionen 

f(x)= (4)/(2x-5) +1

Angiv funktionens definitionsmængde

tegn grafen og angiv ligninger for asymptonerne

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal undgå at dividere med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af Stats

2x-5 = 0 ⇔ x = 5/2

Df = R\2,5

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
02. oktober 2013 af raaambo (Slettet)

Så skal man ligesom bare plotte  2x-5 = 0 ind i et kordinat system, og finde grafen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Stats

Nej. Du skal plotte funktionen f... Definitions mængden er Alle de reelle tal bortset fra 2,5

2,5 er en lodret asymtote til grafen f

og hvis grafen for f har den vandrette asymtote med ligningen x = a så skal
x→∞lim f(x) = a eller
x→-∞lim f(x) = a

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skrives

Df = R\{2,5}

Der skal mængdeklammer omkring det eller de tal, der skal udelukkes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2013 af SuneChr

Parallelforskyder vi hyperblen


med vektoren 
fås  f (x) som skrevet i # 0 .
 


Skriv et svar til: Hyperbel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.