Fysik

Fysik opgave om effekt/resistans og spændningsforskellen

01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)
Jeg har problemer med den her opgaver, og gåber nogen af jer kan hjælpe, opgaven lyder således :)

Varmelegemet i en bestemt brødrister består af tre ens snoede konstantråde, der er anbragt i serie med hinanden. Strømstyrken er 3,0 A, når brødristeren er tændt.

Hvor står effekt afsættes i hvert af de tre tråde.
Der jeg jeg kommet frem til følgende.

I = 3,0... U = 220V(den stod på tegningen)
Så bruger jeg formlen for effekt P=U*I, så det kommer til at være sådan.

P= 220v * 0,3A = 66V

Nu kommer jeg til mit andet spørgsmål, som jeg har problemer med, nemlig:

Hvor stor er resistansen i hver af trådene?

Kan jeg bruger formlen som hedder:
R = P/I^2. Jeg kender jo effekten fra min overstående resultater, ellers skal jeg bruge formlen = = U/I? for spændningen var jo 220V.

Håber nogen kan svarer hurtigst muligt

På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

De kan begge bruges ;)

Svar #2
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Ej hvor dejligt at man kan få så hurtigt svar :)

Hvilken en er så mest blæret at give til læreren? hehe

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Men husk at rette fejlen:

P = 220v*3A=660W

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Det kunne nok være mest blæret, hvis du kunne vise begge (én til udregning, én til kontrol) - evt. bevise den ene ;)

Svar #5
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Men husk at rette fejlen:

P = 220v*3A=660W

Det er jo fuldstændig rigtigt, tusind, tusind tak skal du have, jeg værdsætter virkelig din venlighed :)

Svar #6
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Det kunne nok være mest blæret, hvis du kunne vise begge (én til udregning, én til kontrol) - evt. bevise den ene ;)

Hehe, jeg holder mig bare til den formel jeg kender best, men tak for tippet ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

U=R*I
<=>
P=U*I
<=>
P=R*I^2
<=>
R=P/I^2

;P

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Ups..

U=R*I
og
P=U*I
=>
P=R*I^2
<=>
R=P/I^2

Svar #9
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Haha, se det er blæret :D tør næsten ikke skrive den ned, min lærer vil nok blive ekstrem overrasket :P

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Hehe...det er jo trivielt :P

Du kan jo snildt forklare, at du sætter R*I ind istedet for U i formlen P=U*I, og så er resten reduktion ;P

Svar #11
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Det kan jeg jo også, men jeg må lige tænke lidt over det. Nu er jeg bare lidt i tvivl om noget andet. Du skrev at jeg skulle rette fejlen 0,3 A om til 3A, men hvorfor? altså burde enheden ikke også ændre sig? (føler mig total dum lige nu)

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Citat fra dig selv:

"... I = 3,0... U = 220V(den stod på tegningen)
Så bruger jeg formlen for effekt P=U*I, så det kommer til at være sådan.
..."

:P

Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Og endnu et:

"... Varmelegemet i en bestemt brødrister består af tre ens snoede konstantråde, der er anbragt i serie med hinanden. Strømstyrken er 3,0 A, når brødristeren er tændt.
..."

:)

Svar #14
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Hehe, nu gøre du mig bare endnu mere forvirret end jeg allerede er :(

Så dvs. at der skal stå 0,3A eller? Fysikopgaver er ikke sjove når man ikke kan finde ud af dem :(

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Så så...

Det kan være godt at holde hovedet koldt, når man arbejder med fysik.

'I' skal være 3,0 A, for det er opgaveformuleringen.

Håber jeg reddede den dér :)

Svar #16
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Hehe, det gjorde du helt sikkert, tusind tak, hehe har tendens til at gøre ting større end de egentlig er. Igen tusind, tusind tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Det var da så lidt, og kom da igen en anden gang :)

Svar #18
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Det vil jeg helt sikkert gøre, håber du er til rådighed en anden gang, du har været super, igen mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

Jeg er herinde tit, ellers kan du kontakte mig pr. mail eller Skype ;)

Endnu en gang - det var så lidt :$

Svar #20
01. november 2005 af Malene2005 (Slettet)

Hehe :$ *rødmer* nu er jeg helt væk i en anden opgave.

den lyder således:

Hvor står er resistansen i en pære, der er påtrykt 220V, 60W?

Er det så bare formlen som hedder U^2/P som jeg skal bruge, eller?

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.