Matematik

Bestem til differentialligningen y'=5y

03. oktober 2013 af stefanie24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg læser matematik A som fjernundervisning og er nu stødt på en sidste opgave i min ene aflevering, som jeg er rimelig blank på. Min bog hjælper mig ikke rigtigt og jeg har også fundet en anden tråd herinde med samme spørgsmål, men jeg søger lidt forklaring til hvorfor man gør dit og dat osv., så jeg håber, der er en, der kan hjælpe!

Opgaven, opgave 8.003, lyder:

Bestem til differentialligningen
y'=5y
den løsning, hvis graf går gennem punktet P(0,4)


Det må gerne skæres ud i pap :-)

Jeg takker på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem fdrst den generelle løsning til differentialligningen, og afpas så den vilkårlige konstant efter betingelsen med punktet P.


Svar #2
03. oktober 2013 af stefanie24 (Slettet)

Beklager meget, men det hjælper mig ikke så meget, jeg ved godt hvad jeg skal gøre, men kan simpelthen ikke få til at passe (derfor måtte det gerne skæres ud i pap) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentialligningen

y' = by

har den generelle løsning

y(x) = k·ebx ,

hvor k er en konstant. Her er b = 5, og der skal yderligere gælde y(0) = 4, så

4 = k·e5·0 = k.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af mathon

#2
                                    f(x) = y = C•ekx
differentieret
er
                                    f '(x) = y' =  C•ekx•k = k•(C•ekx) = k•y
eller udtrykt:
En stamfunktionen
til
                                    y' = k•y
er
                                    y = C•ekx

      


Svar #5
03. oktober 2013 af stefanie24 (Slettet)

#3 og #4
Hmmm, jeg prøver lige at kigge på det!

Jeg takker mange gange. :-) 


Skriv et svar til: Bestem til differentialligningen y'=5y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.