Matematik

Bestem ligning for tangent.

03. oktober 2013 af Rsmetana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme en ligning for f(x)=3x^3-6  i punktet P(2,18).

Punktet fortæller os, at x0=2 og f(x0)=18.

Jeg har lidt problemer med, at komme videre i denne opgave.. Nogle der kunne give en hjælpende hånd evt.? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

y = f(x0)+f'(x0)*(x-x0) er tangentens ligning, hvor (x0 , f(x0)) er (2, 18).

Dvs. du skal differentiere f(x), og finde f'(x). Indsætter dit x0 ind på x'ernes plads i f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af Kemi1996 (Slettet)

Du skal bruge tangentligningen men først skal du finde x0, f(x0) og f'(x0):

x0= 2

f(x0)= 18 

f'(x0)= her skal du differentiere funktionen: 9x2 = 9*22 = 36

y= f'(x0) * (x-x0) + f(x0

y= 36 * (x-2) + 18

y= 36x -54


Svar #3
03. oktober 2013 af Rsmetana (Slettet)

Tak for svar :-) Kæmper lige lidt med det, matematik er ikke min stærke side :P


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.