Matematik

Lige store koefficienters

03. oktober 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!

Har disse 2 smukke ligninger og skal løses med "lige store koefficienters metode"

y-x = 4

6x+2y = 16

hvis jeg vil have -x til at blive lige store som 6 x, skal jeg jo pluse med 7. skal jeg så også pluse 7x overfor den anden side af lighedstegnet, eller skal det jeg bare pluse med 7 uden at skrive x ? help!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du vil have at koefficienten til x i de to ligninger er lige store med modsat fortegn, ganges den første ligning med 6 på hver side. Derefter kan de to liginger lægges sammen, og man opnår en ligning med y alene.

"At pluse" er hjemmelavet babysprog for at addere eller lægge sammen. Men ved lige store koefficienters metode ganger man de to ligninger med passende konstanter forskellige fra 0, så man opnår, at et par af koefficienterne bliver lige store.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2013 af mathon

6x+2y = 16    divideres igennem med -2:

           I:     -x + y = 4
           II:    -3x - y = -8              adder I og II

                 -4x = -4

                 x = 1 som indsat i   y-x = 4
giver
                y - 1 = 4
                y = 5


Svar #3
03. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

Andersen11

Så ser den vel sådan ud? hvis man ganger med 6?

6(y-x)= 4 * 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt.


Svar #5
03. oktober 2013 af kev22 (Slettet)

# 4

perfekt! og tak endnu en gang.


Skriv et svar til: Lige store koefficienters

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.