Matematik

Brøker til procent

04. oktober 2013 af Rebeccakennig (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvordan omregner jeg brøker til procent?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af mathon

                            En brøk omregnes til procent ved at multiplicere med 100.


Svar #2
04. oktober 2013 af Rebeccakennig (Slettet)

Multiplicere er gange ikke??

Svar #3
04. oktober 2013 af Rebeccakennig (Slettet)

Forstår dig ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2013 af mathon

eks
              5        5                  5 • 100
            ---- → ---- • 100% = ---------- % = 5•5% = 25%
            20       20                    20


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2013 af CC12345 (Slettet)

3  * 2 =   6

_            _                        = 6%

50 * 2= 100             

Man vil gerne have nævneren til at være 100, da procent er ud af 100. Først ser du, hvor meget nævneren skal ganges med, før du får 100. Så ganger du med det samme tal tælleren. Og så har du det ud af 100 = %.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2013 af havelåge123 (Slettet)

Man skal først dividere tælleren (den øverste) med nævneren (den nederste), og ganger derefter med 100. 
 

fx:  1/2 = 0,5
      0,5 x 100 = 50 %


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:brøk til procent.docx

Skriv et svar til: Brøker til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.