Fysik

Fysikmatematik - hjælp til udregning

04. oktober 2013 af Student321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folks!

jeg er gået i stå ved sidste spørgsmål i en fysikopgave om gitterligninger som er vedhæftet :)

håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af peter lind

Der er ikke vedhæftet noget


Svar #2
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

#1
 

Der er ikke vedhæftet noget

Ups... Her er den :)

Vedhæftet fil:SP Fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal nok starte med at tjekke dine talværdier. Du skriver, at 17,3 cm er afstanden fra laser til papir, men du bruger 37,3 i formlen.

Et sted skriver du at tabelværdien er 27 μm , et andet sted skriver du 17 μm . Før alt det er afklaret, tjener det ikke noget formål at spekulere over fejlkilder.

Du kan jo regne baglæns med tabelværdien og se, hvad vinklen skulle være.


Svar #4
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

Okay jeg lavede nogle dumme fejl der, nu er de rettet :-) 

Jeg fårstår ikke helt delen med at skule regne baglæns :)?

Vedhæftet fil:SP Fysik.docx

Svar #5
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

Okay den gamle blev vedhæftet 2 sek


Svar #6
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

#3
 

Du skal nok starte med at tjekke dine talværdier. Du skriver, at 17,3 cm er afstanden fra laser til papir, men du bruger 37,3 i formlen.

Et sted skriver du at tabelværdien er 27 μm , et andet sted skriver du 17 μm . Før alt det er afklaret, tjener det ikke noget formål at spekulere over fejlkilder.

Du kan jo regne baglæns med tabelværdien og se, hvad vinklen skulle være.

Vedhæftet fil:SP Fysik1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvorfor gentager du det, jeg skrev?

Hvad er de 0,9 i udtrykket for vinklen?

Af formlen

d = 1,22λ/sin(A)

kan du jo beregne, hvad A skulle være for at give tabelværdien for d.

Du skal heller ikke aflevere et beregnet resultat med alle de decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kunne også tænkes, at tabelværdien kun er vejledende

http://en.wikipedia.org/wiki/Lycopodium_powder


Svar #9
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

har prøvet at solve med CAS, men den siger det er falsk: vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal jo tage enhederne med i betragtning. λ = 632,8nm , d = 27μm , og ikke bare blindt indsætte talværdier.

Du svarede ikke på mit spm. i #7:

Hvad er de 0,9 i udtrykket for vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så den kender du så kun med 1 betydende ciffer? Så er dit forsøgsresultat ikke bedre bestemt end

d = 3·10 μm

og i betragtning af at "tabelværdien" er ca 3,0·10 μm ± 3 μm, kan det da vist ikke blive bedre.


Svar #13
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

nåår ja okay! så er det jo meget fint (: men der står at jeg skal regne den den så den er 100% ens med tabelværdien... 


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Og jeg har jo forklaret tidligere, at du så kan beregne vinklen, der svarer til en tabelværdi på 27 μm, eller hvilken værdi du nu vælger at benytte som tabelværdi.


Svar #15
04. oktober 2013 af Student321 (Slettet)

okay - tak for hjælpen... (:


Skriv et svar til: Fysikmatematik - hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.