Matematik

Sin^-1 (x), arcsin x

06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vis at sin−1(x) er en voksende funktion. Hvad er definitionsmængden? 

Skal jeg finde diff.kvotienten for arcsin x? I så fald,hvordan kommer jeg videre derfra? (har nemlig allerede diff. kvotienten, men ved ikke om det er den rigtige fremgangsmåde. ) 

PÅ FORHÅND, TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

generelt:
                    y = f(x)

                    f -1(y) = (f -1º f)(x) = x

                                        1                1
                   (f -1(y)) '  =  ------  =  --------------
                                      f '(x)      (f ' º f -1)(y)


Svar #2
06. oktober 2013 af Lene5330 (Slettet)

Tror ikke helt jeg forstår hvad formlerne skal bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

Vi går en anden vej
                        
                     y = sin-1(x)

                     sin(y) = x                    differentier og bergeg sluttelig (sin-1(x)) '


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

bergeg  -->  beregn

se
 

Vedhæftet fil:sin-1(x)_fortegn.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

bemærk:
                   sin-1(x)        er defineret for -1 ≤ x ≤ 1
    men
                   (sin-1(x)) '    er kun defineret for -1 < x < 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af mathon


Skriv et svar til: Sin^-1 (x), arcsin x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.