Matematik
Hjælp til udregning af tangenter
02. november 2005 af
foreningen (Slettet)
Hej
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave. Ved ikke hvor jeg skal begynde.
Vis, at hyperblen y = f(x) = 4/(x + 1)
har to tangenter med hældning -4. Bestem af for hver af disse tangenter.
Tak på forhånd
MVH
Foreningen
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave. Ved ikke hvor jeg skal begynde.
Vis, at hyperblen y = f(x) = 4/(x + 1)
har to tangenter med hældning -4. Bestem af for hver af disse tangenter.
Tak på forhånd
MVH
Foreningen
Svar #1
02. november 2005 af ET (Slettet)
Udregn f'(x).
dette udtryk sættes lig med -4, og hvis man finder 2 løsninger findes der 2 tangenter
dette udtryk sættes lig med -4, og hvis man finder 2 løsninger findes der 2 tangenter
Skriv et svar til: Hjælp til udregning af tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
