Matematik

Differentieret rigtigt?

06. oktober 2013 af JustMyName (Slettet)

Hej. Jeg har differentieret følgende andengradsligning 1/3x3 - 1/2x2 - 2x til dette x2 - x -2

Er det rigtigt? Og hvis jeg skal angive a, b og c i den differentierede ligning, så må a være 1, men hvad er b? C er - 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

Jeg har differentieret følgende tredjegradspolynomium
              
        f(x) = (1/3)x3 - (1/2)x2 - 2x    til andengradspolynomiet   f '(x) =  1x2 + (-1)x + (-2)
                                                                                                            ax2 +    bx +  c
                                                                                                         
.

som er korrekt differentieret.


Svar #2
06. oktober 2013 af JustMyName (Slettet)

Hvordan kan du har forskellige fortegn som fx. + x2 "+" (-x) "+" (-2)


Svar #3
06. oktober 2013 af JustMyName (Slettet)

f '(x) =  1x2 - 1x - 2 er vel ligeså rigtigt eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af overkontroversiel (Slettet)

#3 Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

Det var et henvisende hint,
som du skulle tyde til:

          f '(x) =  1x2 + (-1)x + (-2)
                      ax2 +    bx +  c                


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan var det nu man fik (1/3x)^3 differentiellet til 1x^2. Det er gået i glemmebogen. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2013 af mathon

#6
          ((1/3)x3) ' = (1/3) • 3•x3-1 = x2


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Mange tak. Det var helt væk efter en lang ferie. 


Skriv et svar til: Differentieret rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.