Matematik
Længde-beregning (trekant) VÆR SØD AT HJÆLPE MIG:)
02. november 2005 af
hamlet (Slettet)
Jeg har fået stillet opgaven i et eksamensæt (naturfag maj 2001).
Beregn siden CD i trekant(ikke retvinklet) BCD, når siden BD=1730,5 meter og siden CB=861,15 meter, og vinklen B=48,25grader.
Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig med denne, kan ikke få noget til at passe, da der jo er 2ubekendte, hvis jeg skulle bruge sinus-relationen...
Beregn siden CD i trekant(ikke retvinklet) BCD, når siden BD=1730,5 meter og siden CB=861,15 meter, og vinklen B=48,25grader.
Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig med denne, kan ikke få noget til at passe, da der jo er 2ubekendte, hvis jeg skulle bruge sinus-relationen...
Svar #2
02. november 2005 af hamlet (Slettet)
har du formlen? jeg har nemlig kun sinus relationen, men kan det stadig lade sig gøre med cosinus-relationen, mangler der ikke en oplysning (vinkel) ?
Venligst isabella
Venligst isabella
Svar #3
02. november 2005 af iB (Slettet)
Du har sinus-relationen, men ikke cosinus!? Lyder mærkeligt! Ta' lige og kig en gang til i din bog.
Uanset, siden det snart er jul, får du den her:
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab * cos(C)
Uanset, siden det snart er jul, får du den her:
c^2 = a^2 + b^2 - 2ab * cos(C)
Skriv et svar til: Længde-beregning (trekant) VÆR SØD AT HJÆLPE MIG:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
