Matematik

Jeg har virkelig brug for hjaelp til det her stykke (ligninger med paranteser)

09. oktober 2013 af minnajaouani (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har ingen anelse, hvordan man regner det her stykker! Altsaa hvordan man regner ligninger med paranteser.. er der ikke nogle der vil hjaelpe??

F.eks det her stykke

5(2x-3)=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af eray (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

benyt n·(a + b) = n·a + n·b


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen og isoler x. Saml led med x på venstre side, og rene konstanter på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#1

det er helt forkert ...
man har
             5·(2x - 3) = 2
og når man ganger ind i parantesen fås
             5·2x + 5·(-3) = 2

          


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

5 er da ikke lig med 2. Din forklaring hænger ikke sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af lollerduharikkenoget (Slettet)

5(2x-3)=2

gange ind i parentesen 10x-15=2  <->

flytte på den naden side 10x =2 +15 <->

divider for at få x alene 10x / 10 = 17 /10 <->

så har du resultatet x = 17/10


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjaelp til det her stykke (ligninger med paranteser)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.