Matematik

Løsning af ligningen: (-5x+8)/5 = 4x+5.

09. oktober 2013 af DitteNE (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning?

(-5x+8)/5 = 4x+5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

saml x'erne på venstresiden og tallene på højresiden


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af snugglepuff (Slettet)

ville mene man først skulle opløse parantesen.


Svar #3
09. oktober 2013 af DitteNE (Slettet)

Når jeg så har opløst parantesen, hvordan får jeg så x'erne på den ene side, og tallene på den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang med brøkens nævner 5 på hver side og isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af Sangi (Slettet)

(-5x+8)/5 * 5 = 4x+5 * 5 gange med 5 på begge sider af lighedstegnet, for at ophæve parentesen. 

-5x+8 = 4x+25 (25 fordi 5*5)

-5x+8+5x = 4x+25+5x 

8 = 9x+25

8-9x = 9x+25-9x

9x = 25-8

9x = 17

9x/9 = 17/9

x = 1.89

Kun et forslag! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5

     (-5x + 8) / 5 = 4x + 5

     -5x + 8 = 5•(4x + 5)

     -5x + 8 = 20x + 25

     -17 = 25x

     x = -17 / 25


Svar #7
10. oktober 2013 af DitteNE (Slettet)

Hvordan får du 20x + 25, til 25x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#7

     -5x + 8 = 20x + 25       saml x'erne på højresiden, og tallene på venstresiden

     8 - 25 = 20x + 5x

     -17 = 25x                      isoler x

      x = -17 / 25               


Skriv et svar til: Løsning af ligningen: (-5x+8)/5 = 4x+5.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.