Matematik

rette linier..

02. november 2005 af vegas (Slettet)
Hvilke værdier kan x antage, når det skal ligge kvadratrod45 fra origo?
Ved løsning af andengradsligning er x = -3 eller - 3:2 . Resultatet skulle gerne være at Xer mindre end -3 og større end -3:2 Hvordan kommer jeg frem til det?
Vil nogen være sød at hjælpe?


Svar #1
02. november 2005 af vegas (Slettet)


hov jeg glemte at skrive X tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Øhh - prøv at præcisere lidt.

Svaret på spørgsmålet "Hvilke værdier kan x antage, når det skal ligge kvadratrod45 fra origo?"

må vel lettest kunne besvares med:

Alle punkter (x,y) der ligger kvrod(45) fra origo beskrives med ligningen:

x^2+y^2=45.

Svar #3
02. november 2005 af vegas (Slettet)

hej ja det er den ligning jeg har løst hvor x bliver -3 eller - 3:2 Den så sådan ud : 40x^2+180x+180=0 Det har været en meget lang opgave ¨så det er svært at skrive alt ned. Det sidste spørgsmål lyder dog sådan som beskrevet hvortil jeg har svaret...

Svar #4
02. november 2005 af vegas (Slettet)

mon ikke der er fejl i facit for når jeg løser andengradsligningen som oprindelig var 45= 4x^2 +x^2: x^2 +4+4x
som jo netop oprindelig er x^2+y^2=45 fås 40x^2+180x+180=0, hvor resultatet blir x= -3 eller - 3:2. Så hvorfor facit siger at Xer mindre end -3 og større end -3:2 kan jeg ikke forstå !

Svar #5
02. november 2005 af vegas (Slettet)

Jeg tænker det måske kan have noget med at X tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3 at man skulle lave en ny ligning med dem men jeg ved ikke hvordan. Er der nogen herinde som gør vil jeg sætte pris på at høre det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jeg forstår intet af hvad du skriver. Prøv at skrive opgaveformuleringen op.

Svar #7
02. november 2005 af vegas (Slettet)

Okay så kører vi : Hvilke værdier kan K antage når punktet (x,y)= ( 2k:k+2, K: K+2) skal ligge i kvadratrod 45 fra origo?K tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3.
45=4^2 +K^2: K^2+4+4k
ender med andengradsligningen:
40x^2+180x+180=0, hvor resultatet blir k= -3 eller - 3:2.
Så siger facit : Kmindre end -3 eller K k større end -3:2.
Så spørger jeg hvordan kommer man frem til det resultat? Har det noget med at k tilhører de reelle tal bortset fra -3 eller -3:2 at gøre eller er det mon en fejl i facit?
Venlig hilsen Vegas

Svar #8
02. november 2005 af vegas (Slettet)

Hov fejl i sidste linie at k tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3 selvfølgelig for lige at gøre forvirringen total.

Skriv et svar til: rette linier..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.