Matematik
Eksponentiel funktion
10. oktober 2013 af
juliefeldt (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Opgave beskrivelse:
Der er 6000 indbyggere i ærøskøbing kommune i 2013. Hvert år falder befolkningstallet med 10%.
A) opstil en formel for en funktion, der angiver befolkningstallet som funktion af tiden.
B) hvornår er der 3000 indbyggere?
C) hvornår er der 1500 indbyggere?
D) hvad er halveringstiden T1/2?
E) Foreslå en relevant(dvs begrund forslaget) definitionsmængde for funktionen.
Need help asap!
Der er 6000 indbyggere i ærøskøbing kommune i 2013. Hvert år falder befolkningstallet med 10%.
A) opstil en formel for en funktion, der angiver befolkningstallet som funktion af tiden.
B) hvornår er der 3000 indbyggere?
C) hvornår er der 1500 indbyggere?
D) hvad er halveringstiden T1/2?
E) Foreslå en relevant(dvs begrund forslaget) definitionsmængde for funktionen.
Need help asap!
Svar #2
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
B), C)
Løs ligningen N(t) = 3000 , hhv. N(t) = 1500 .
D) Benyt formlen for halveringstiden
T1/2 = ln(1/2) / ln(a) = ln(1/2) / ln(0,90)
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
