Matematik

Matematikaflevering - trekanter

10. oktober 2013 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder fast i en aflevering, som skal afleveres imorgen. Så håber, at nogen af jer har overskud til at hjælpe mig:)

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 20, og højden fra C er 5. Bestem AB.

Tusind tak" :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for trekantens areal

T = (1/2)·h·g .

Man kender arealet T, og højden h = hc , og kan så let beregne grundlinien g = |AB| .


Svar #2
10. oktober 2013 af Sarah08x (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i dette? Du bør have lært den grundlæggende formel for beregning af en trekants areal. Man kender arealet og højden og kan så beregne den tilhørende grundlinie.


Svar #4
10. oktober 2013 af Sarah08x (Slettet)

Hov, det må du undskylde. Jeg overså formlen. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematikaflevering - trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.