Matematik

Trigonometri

10. oktober 2013 af UkendtG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mennesker, håber der er nogen søde sjæle der vil hjælpe:)

a) Lad ABC være en retvinklet trekant med vinkelC= 90, b=5 og c=9                

Beregn de sidste to vinkler og længden af a.

b) En 45 m høj, lodret mast er fastgjort med to wirer i toppen af masten. Wirerne går ud til hver sin side og danner ved jorden en vinkel på 52 grader med det vandrette underlag. Hvor lang er hver af de to wirer.
c) Et grantræ, der vokser 11,7 meter fra det nærmeste punkt på et hus skal fældes. I afstanden 9 m fra træet måles vinklen mellem vandret og sigtelinjen til træets top til at være 52 grader. Risikerer træet at ramme huset, når det bliver fældet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

Prøv selv en gang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må være tilstrækkeligt at hviske Pythagoras og retvinklede trekanter.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.