Matematik
Vektor der er ortogonal
11. oktober 2013 af
JetteL (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hej kloge hoveder.
Sidder lige og hygger mig med lidt matematik :-D
Er lige i tvivl om en opg:
"Angiv en vektor, der er ortogonal både på vektor a og vektor b, når vektor a= (1,3,4) vektor b= (2,1,1)"
Jeg ved jo at når en vektor er ortogonal er skalarproduktet lig nul.
Men hjælp lige, er lige gået i stå :-( i skal ikke skrive resultatet, men bare lige give et hint så jeg selv kan regne :-)
På forhånd tak.
Sidder lige og hygger mig med lidt matematik :-D
Er lige i tvivl om en opg:
"Angiv en vektor, der er ortogonal både på vektor a og vektor b, når vektor a= (1,3,4) vektor b= (2,1,1)"
Jeg ved jo at når en vektor er ortogonal er skalarproduktet lig nul.
Men hjælp lige, er lige gået i stå :-( i skal ikke skrive resultatet, men bare lige give et hint så jeg selv kan regne :-)
På forhånd tak.
Svar #1
11. oktober 2013 af peter lind
Du kan godt bruge reglen om skalarproduktet men det er nemmere at bruge at a×b er ortogonal på både a og b
Skriv et svar til: Vektor der er ortogonal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
