Matematik

Hvilken formel benyttes til at bestemme tangentens ligning?

15. oktober 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Og nogen som kan forklare hvorfor den ser ud som den gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af mathon

punkt-hældningsformlen

                                   y - yo = a•(x - xo)         hvor (xo,yo) er røringspunktet

som for a = f '(xo)
giver

                                   y - f(xo) = f '(xo)•(x - xo)

                                   y  = f '(xo)•(x - xo)yo + f(xo)       

                                   y = f '(xo)•x + (f(xo) - f '(xo)•xo)            

                                   y =     a • x  +          b         
 


Skriv et svar til: Hvilken formel benyttes til at bestemme tangentens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.