Matematik

Hvor mange tal?

16. oktober 2013 af ohwell (Slettet)

goddav:D

Jeg har en opgave som lyder:
 

---------------------

Et fircifret tal skal skrives med cifrene: 0, 1, 2, 3 og 4

Hvert af cifrene må bruges mere end en gang.

a. hvor mange tal kan skrives?
 

b. hvor mange af tallene er mindre end 2000?

----------------------------

Jeg har altid været dårlig til denne slags opgaver. Er der nogen som kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af aaaaaz (Slettet)

a)

Ved første cifre har du 4 muligheder (1,2,3,4) da du ikke kan skrive 0 her for så bliver det max 3 cifret tal.

Ved anden cifre har du 5 (0,1,2,3,4) muligheder og det samme ved 3. og 4.

Altså 4*5*5*5=200

B)

Her skal første cifre være 1. Dvs ved første cifre har du kun én mulighed. Resterende cifrer har du igen 5 muligheder.

dvs 1*5*5*5=5^3=125


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Forklaringen er korrekt. Man skal så blot regne rigtigt

4·5·5·5 = 20·25 = 500 

Svaret i b) er beregnet korrekt. (Det er jo 1/4 af resultatet i a)).


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

Et fircifret tal skal skrives med cifrene: 0, 1, 2, 3 og 4

Hvert af cifrene må bruges mere end en gang.

a. hvor mange tal kan skrives?

tallet kan ikke have 0 på førstepladsen. (4 cifre) * (5 cifre) * (5 cifre) * (5 cifre) ialt 4*5*5*5

b. hvor mange af tallene er mindre end 2000?

første ciffer er 1 er tallet mindre end 2000 (1 cifre) * (5 cifre) * (5 cifre) * (5 cifre) ialt 1*5*5*5


Svar #4
16. oktober 2013 af ohwell (Slettet)

Tak allesammen.

Kan sådan noget tegnes ind i et gitter?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2013 af SuneChr

# 4

Vedhæftet fil:SP 1610131816.PNG

Skriv et svar til: Hvor mange tal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.