Matematik

vektorer

16. oktober 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle, som kan hjælpe med denne opgave?



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Opskriv på baggrund af formlen for vinklen mellem to vektorer, og det faktum at vinklen her er 30º, en ligning der kan løses med hensyn til t


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
17. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Jeg ved godt, at vinklen mellem to vektorer er v = cos^-1(a•b/|a|·|b|) …

Jeg havde selv prøvet at løse a'eren, men kom ingen vegne:

a•b = t

|a| = √(02 + 12) = 1

|b| = √(1 + t2)

 v = cos^-1(a•b/|a|·|b|)

 30 = cos^-1(t/1 ·√(1 + t2) )
 cos(30) = (t/√(1 + t2) )

Efter dette stykke, er jeg ikke helt med på, hvad jeg skal gøre. Håber at nogle kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. oktober 2013 af mathon


                    √(3)          t
                    ----- = ----------
                      2       √(1+t2)

.

                      3          t2
                    ---- = ----------
                      4       1+t2

.

                   3 + 3t2 = 4t2

                   3 = t2

                   t = ±√(3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2013 af mathon

             t = √(3)      da -√(3) må udelukkes grundet fortegnene
i
                    √(3)         t
                    ----- = ----------
                      2       √(1+t2)


Svar #6
17. oktober 2013 af inddd (Slettet)

mange tak, marthon


Svar #7
17. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Hov, hvorfor skal man se bort fra -√3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2013 af mathon

         
i
                    √(3)         t
                    ----- = ----------
                      2       √(1+t2)                           er venstresiden positiv

Højresidens nævner er positiv, da 1+t2 ≥ 1
Højresidens tæller t må derfor være positiv.
 


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.