Matematik

Matematik opgave, help.

19. oktober 2013 af Bobsburgers (Slettet)

119: Lydniveauet L fra en højtaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højtaleren. Sammenhængen er givet ved: L=k-20*log r
I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (Decibel).
a) Bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.

Her skal jeg vel indsætte værdierne og isolere k.

52,9 = k-20*log*4?

Men jeg kan ikke finde ud af at isolere???????

b) Bestem r, så lydniveauet er 51 dB.

Her skal jeg vel indsætte 51 på L's plads og isolere r?

Igen jeg kan ikke isolere ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af peter lind

a) adder 20*Log(4) på begge sider af lighedstegnet. NB det hedder Log(4) ikk Log*4

b)

1.træk de 20*log(4) over på venstre sideog L over på højre side

2.divider resultatet med 20

3.brug at den inverse funktion til Log fumtionen er 10x


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2013 af SuneChr

Logaritmefunktionen    log x   bør skrives med lille l ,  og x med kursiv


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

b) Man skal løse ligningen

51 = k - 20·log(r) = 52,9 + 20·log(4) - 20·log(r) , dvs

20·log(r/4) = 52,9 - 51 = 1,9 , så

log(r/4) = 1,9/20 = 0,095

Find nu r/4 og så r til sidst.


Svar #4
20. oktober 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Det forstår jeg ikke #1.

Jeg har forventet det blev noget álá: 52,9+20 / log(4) = k


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af peter lind

Hvad forstår du ikke ? Har du prøvet at gøre so forslået og hvis du har hvad har du så fået ?


Skriv et svar til: Matematik opgave, help.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.