Fysik

Hjælp til fysik

19. oktober 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. :)

Et krus med 150 g glycerol placeres på en magnetomrører og opvarmes med et elektrisk varmelegeme på 30 w. Under opvarmningen noteres disse værdier, temperatur, T, og opvarmningstiden, t:

t (sekunder)

0, 30, 60, 90, 120, 150, 180

T (temperaturi celsius)

20, 22.6, 25, 27.2, 29.8, 32.5, 34.8

Jeg skal finde ud af hvor meget temperaturen vokser på 5 minutter, hvordan gør jeg det?
Jeg har lavet en graf, som viser at temperaturen tilnærmelsesvis vokser lineært med tiden. Og jeg har angivet linjens ligning. Er det linjens ligning jeg skal bruge til at finde ud af hvor meget temperaturen er vokset med på 5 minutter?

Og hvordan finder jeg ud af hvor meget energi varmelegemet har tilført på 5 minutter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

5 minutter = 5*60 sekunder = 300 sekunder

Sæt t=300 ind i ligningen for linjen, så har du temperaturen efter 5 minutter.

Q = P * t

Så du skal bare gange de 300 sekunder med de 30 W.

Q = 30 W * 300 s = 9000 J  (husk at W=J/s)


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.