Dansk

ord betdydning hjælp!

20. oktober 2013 af lili3400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har brug for hjæp til at få nogen betydninger hvad de 19 ord betyder det er dem der er skrevet med fed men dem der ikke e skrevet med fed har jeg lavet men her er de så: 

trailer= kort indslag med klip fra en kommende film, som vises i biografen eller på tv som reklame for denne

frejdigt 

sortere 

snegle sig frem

muge ud

matriklen = afgrænset område som fx et grundstykke eller en bygning

snert

flakse=bevæge sig rundt uden et bestemt formål eller uden en fastlagt plan

forhippede=som er ivrig efter noget og vil gøre meget for at opnå det mål

adrealin= binyrebarkhormon, som i stresssituationer, ved fysisk aktivitet eller ved påvirkning af frygt, vrede

osv. øger hjertets slag og derved blodgennemstrømningen til musklerne

linguster = lille redskab til at tænde ild med; består af en gas- eller benzinbeholder og en tændingsanordning

fascist = person, som er tilhænger af et autoritært og totalitært samfund

dirigere = give anvisninger og ordrer til andre, så de følger et bestemt forløb

stræber

boreplatform=mobil eller stationær stålkonstruktion, der er forankret i havet, og som over havoverfladen består af en stor platform med boliger, landingsbane, boreudstyr og lignende, hvorfra der bores efter gas og råolie 

lagune

kæntre= slå fejl eller gå i opløsning; fx om aftaler, forhandlinger, projekter eller lignende

marskandiser=person, der handler med brugte ting, fx møbler, bøger og brugskunst

vibestendige=

skrømt=

havre= planteslægt i græsfamilien, hvoraf visse arter dyrkes og anvendes som foder til dyr og som fødemiddel til mennesker, da kornsorten er meget næringsrig

forsytiaer

tinding = hårvækst på den flade del af hovedet, som befinder sig lige over panden 

curler = specielt, hult plastikrør, som rulles på en tot hår og fæstnes til hovedet, og som efter et stykke tid har givet hårtotten form som en krølle 

løbe spidsrod =passere et større antal kritiske eller nysgerrige personer (oprindeligt en militær straf, hvor en soldat skulle løbe mellem to geledder af soldater, som slog ham med stokke)

paranoia=psykisk lidelse, hvor en person lider af vrangforestillinger på grund af sin mentale tilstand

katederet

astronomi =læren om himmellegemerne og universet

galakse=system af miliarder af stjerner, gas og små støvkorn

pacificeret=når man beroliger ved hjælp af midler og metoder, fx militærmagt, medicin eller samtale

kvast=blomsterstand med flere blomster på hver stilk

bitterhed=skarp, bidende og evt. syrlig smag

mantrahint

nekrofil=person, der lider af nekrofili

graske

definitivt = som er endeligt besluttet og uanfægtelig

havareret =  komme ud for alvorlige skader eller ødelæggelse; oftest om transportmidler

forkullet =  omdanne eller omdannes til kulholdigt materiale ved en kemisk proces i underskud af ilt, hvorved man fx kan lave trækul

likvidere = dræbe med henblik på at slippe af med en person, som udgør et særligt problem, en trussel eller en fare

bannere = aflangt stykke stof, hvorpå der er skrevet eller tegnet noget, og som benyttes til annoncering eller til slagord ved en demonstration

foragt = negativ og stærk følelse af modvilje, ubehag eller væmmelse over for en bestemt person, gruppe eller handling

skrævede = 

terminal = bygning, som ligger i forbindelse med en plads, hvorfra rejser med en bestemt type transportmiddel afgår, og som derfor fungerer som opholdssted for passagerer

bryggers = rum i huset, der blandt andet bruges til vaskerum, opbevaringsrum eller indgang

indsmigerende =

forlegent =  som føler sig usikker og utilpas i en bestemt situation, ofte fordi man er meget bevidst om andres tilstedeværelse og bekymrer sig om, hvad de tænker om en

snolder = 

erkende = komme til en forståelse gennem tænkning eller praktisk erfaring

associationer = sammenslutning af personer med et bestemt formål

gylle = 

hørm = dårlig og ubehagelig eller meget voldsom lugt, som i de værste tilfælde resulterer i, at man ikke kan holde ud at være der, hvor lugten er

hermetisk = som ikke er i berøring med hinanden, eller som man ikke kan komme i fysisk kontakt med

plagiat = kunstværk, vare eller lignende, der er en nøjagtig gengivelse eller omarbejdelse af en allerede eksisterende model under foregivelse af, at arbejdet er originalt; kan være i strid med ophavsretten og blive betragtet som tyveri, benyttes især om litterære eller kunstneriske værker

rimtåge=tåge, bestående af underafkølede vanddråber, der afsættes som rim på overflader og genstande

orginalt= originalt betyder oprindeligt

symbolikken= symbolsk betydning

at tage en tørn= 

flisehugger= En flisehugger er en der hugger i fliser

vinterdvale = sovelignende tilstand hos visse dyr, der på grund af kulden gemmer sig i en hule, rede, grav eller lignende sted, hvor de tilbringer tiden med at sove, indtil det bliver varmere

brandert = det at være påvirket af alkohol

skvæt = stænk eller sprøjt af væske

begrædeig= 

dissekeret = skære i menneskelig, dyrelig eller planter med henblik på en videnskabelig undersøgelse

ræbe = få et opstød

stavrer = 

diskrete = som udviser forsigtighed, er afdæmpet og viser hensyn i sine handlinger

bræger = frembringe en ensformig tone, der afbrydes af hyppige korte stød; om får og geder

fregner = lille brunlig pigmentplet i huden

siler = 

flænser = At flænse betyder at rive noget i stykker

tak på for hånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Hej Søde

kender du www.ordnet.dk?


Svar #2
20. oktober 2013 af lili3400 (Slettet)

nej, men jeg har prøvet ordbog.com til at finde de andre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Kunne du prøve at bruge ordnet.dk?


Svar #4
20. oktober 2013 af lili3400 (Slettet)

nej jeg har prøvet men kunne ikke forstå betyningen af ordne 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af Snapso (Slettet)

Betydning af ordne fra ordnet.dk: "bringe noget i den tilstand der anses for korrekt, rigtig eller normal, fx ved at sortere, rydde op eller reparere"


Skriv et svar til: ord betdydning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.