Matematik

nogle der kan hjælpe

20. oktober 2013 af bassas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne opgave:

Figuren viser et kvadratisk stykke pap med sidelængden 10. I papstykket er der klippet et kvadratisk hul med sidelængden x.

a) bestem arealet af det grå område, hvis x=2. (Papstykket som har et hul er grå)
    bestem et udtryk for arealet af det grå område som funktion af x.

kan det passe at resultatet er A=100-x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er det korrekte udtryk for arealet af papstykket minus arealet af hullet. Du skal så beregne arealet, når x = 2 .


Svar #2
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

ok det vil sige at jeg ikk skal sætte noget ind på X plads 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, du skal jo netop beregne arealets størrelse, når x = 2. Læs opgaveteksten.


Svar #4
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

så den kommer til at hedde A=100-4^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Man skal indsætte x = 2. Resultatet skal også reduceres.


Svar #6
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

er ikk med på hvad du mener på lige at skriv det med formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

I udtrykket for arealet

A(x) = 100 - x2

skal man indsætte x = 2 og udregne arealet. Prøv nu selv at gøre det.


Svar #8
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

er ikke sikker men A(x)= 100-2^2


Svar #9
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, regn det så færdigt.


Svar #11
20. oktober 2013 af bassas (Slettet)

rolig, bare fordi man spørg ind til det 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvorfor er det et problem at jeg fortæller dig, at du skal regne færdigt?


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.