Matematik

renter

20. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej  :)

Jeg er igang med lidt matematik, og jeg er kommet over en opgave med renter.. Og det er jeg ikke særlig god til.. Så håber der er nogen der kan hjælpe mig med dette stykke:


Peter sætter 10000 kr. i banken til en rente på 3 % p.a.
Efter 2 år kan Peter i alt hæve  kr._____

Jeg ville blive meget meget glad, hvis i forklarede hvordan i regner det ud, istedet for at skrive svaret :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af joker1129 (Slettet)

Hej

Du tager grundbeløbet og ganger det med 1+rentesatsen som er 0,03.

Du kan så gør dette to gange efter hinanden

10000*1,03=10300

10300*1,03=10609

eller sætte antal rente tilskrivninger i potens

dvs. 10000*1,032=10609 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af nejvelda

Kn K*(1+r)n = 1000*(1+0.03)2

Kn = Slutbeløb

K=startbeløb / begyndelsesbeløb

r= rente 

n=terminer


Skriv et svar til: renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.