Matematik

vektor

20. oktober 2013 af nanajen (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv koordinaterne til en retningsvektor og til en normalvektor for hver af linjerne m1 m2 m3, med ligningerne 

m1= y=2x-3
m2=y-4=3/4(x-1)
m3=2x+5y-7=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af mathon

m1:   y = 2x-3        har blandt andre retningsvektoren

                                                                                        r = [1,2]
                              og blandt andre normalvektoren
                                                                                       n = r^ = [-2,1]
                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Linien med ligningen ax + by + c = 0 har vektoren [a , b] som normalvektor. Tværvektoren til en normalvektor vil så være en retningsvektor til linien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon

m2:   3x - 4y = -13

                           har blandt andre normalvektoren
                                                                                     n = [3,-4]

                           og blandt andre retningsvektoren
                                                                                     r = n^ = [4,3]


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.