Kemi

Malonsyre

20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hejsa

Jeg har svært ved følgende spm:

HOOC-CH2-COOH. Malonsyre har Ka-værdierne 1,4·10-3 og  2,0·10-6

20,0 mL af den 0,100 M opløsning af malonsyre titreres med en 0,100 M opløsning af NaOH. Først

tilsættes 20,0 mL NaOH-opløsning. 

a) Udregn pH i denne opløsning.

Kan man udregne pH på andre måder UDEN at bruge  pH= 1/2 (pKs1 + pKs2) ? Hvis ja hvordan :), jeg har prøvet noget ala pufferligningen men mislykkes hvergang ...

hilsen peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af mathon

Efter tilsæning af 20,0 mL 0,100 M NaOH
haves
              en 40 mL 0,05 M HOOC-CH2-COONa

              HOOC-CH2-COO-     er en svag syre med pKs2 = 5,7

hvoraf

              pH = (1/2)•(pKs2 - log(cs2))


Svar #2
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Tak ! 

Kan man ikke også beregne den vha. pOH=-log(OH^-) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon

     Jo med Kb = 5,0·10-9 M


Svar #4
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Er er ikke helt sikker på hvordan den skal skrives op? reaktionen? 

kb= (amfolyt)(OH^-) /(marlonsyre) ? hvordan ser koncentrationerne ud?


Svar #5
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

er nemlig lost. OH- må have x?


Svar #6
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hjælp pls :)

Hvordan fandt du kb?

Mangler også inspirtation til opgaven:

Der tilsættes yderligere 20,0 mL NaOH-opløsning.

4) a) Redegør for, at man nu har nået det 2. ækvivalenspunkt i titreringen, og at der er en svag

base tilstede i opløsningen. Den relevante reaktionsligning skal opskrives.

 b) Udregn pH i denne opløsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af mathon

…da du ikke er sikker på metoden,
   så regn som anbefalet i #1.


Svar #8
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

ØV hader at give op. Jeg mangler bare et lille hint til hvordan reaktionsbrøken skal se ud :), skal kan jeg sagtens beregne OH- 


Svar #9
20. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg prøve/solver;

5,56*10-9= x/(0.1-x)2

og for en pOH på 9,25 


Skriv et svar til: Malonsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.