Matematik

Bestem radius for denne kugle:

21. oktober 2013 af EmilyJustesen (Slettet)

Hej. Jeg er meget dårlig til matematik, og kunne godt bruge lidt hjælp, så håber der sidder en venlig sjæl, og kan hjælpe mig. :) Sådan lyder opgaven:

For en kugle med radius r og volumen V gælder, at V = 4/3 • π • r3
en bestemt kugle har rumfanget 32/3 • π

Bestem radius for denne kugle.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. oktober 2013 af mathon

   du har ligningen
                                        4/3 • π • r3  = 32/3 • π

                                        4 • r3  = 32

                                        r3 = 8 = 23

                                        


Svar #2
21. oktober 2013 af EmilyJustesen (Slettet)

Er det så resultatet, eller? Ja undskyld, men jeg er virkelig lost hvad angår denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Opgaveformuleringen fortæller dig at hvis du vil finde rumfanget for en kugle med radius r, så er svaret

    4/3 · π · r3.

Forestil dig nu at en af dine venner netop har anskaffet sig en kugle som har rumfanget 32/3 · π. Hvordan kan vi finde ud af hvad radius er for denne kugle?

Lad os starte med at betegne den ukendte radius med r. Idet kuglens rumfang er 32/3 · π, ved vi fra den generelle formel at der må gælde at

    4/3 · π · r3 = 32/3 · π.

Nu kan vi bestemme r ved at løse denne ligning, altså ved at isolere r i ligningen. Indlæg #1 viser hvordan du kommer i gang med dette.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Af mellemregningen i #1

r3 = 23

bør du så kunne aflæse hvilken værdi r har.


Svar #5
21. oktober 2013 af EmilyJustesen (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu forstår jeg det. :)


Skriv et svar til: Bestem radius for denne kugle:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.