Matematik

Ligning ): !!

21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Efter min efterårsferie har jeg glemt alt om dette ):
en der kan hjælpe?

5x - (2 - x)  =  6 - (-2x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hæv de to minusparenteser og isoler så x.


Svar #2
21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

Jeg kan hæve parantesen på den ene side!!

5x + 2 + 2 = 6 - (-2x) (ER HELT LOST HER!!)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

- (-2x) hæv minusparentesen ved at ændre fortegnet inde i parentesen samtidig med at du undlader at skrive selve parentesen og tegnet lige før denne


Svar #4
21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

5x - (2 - x) = 6 - (-2x) ó

5x + 2 + x = 6 + 2x ó

6x + 2 - 2x = 6 + 2x - 2x ó

4x + 2 - 2 = 6 - 2 ó

4x / 4 = 4 / 4

X = 1

Er jeg helt lost? (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du hæver ikke minusparentesen på venstre side korrekt. Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

#4 husk at gøre prøve, så havde du opdaget at du har lavet en fejl


Svar #7
21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

Jeg kan desværre ikke se at jeg har lavet en fejl ):


Svar #8
21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

5x - 2 + x = 6 + 2x

6x - 2 + 2 = 6 + 2x + 2

6x - 2x = 8 + 2x - 2x

4x = 8

4x / 4 = 8 / 4

x = 2

SÅDAN (: !!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning ): !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.