Matematik

Procent ): !!

21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. Antallet af kvindelige folketingsmedlemmer steg fra 1984 til 2005 med 33 %. I 2005 var der 64.

Hvor mange var der i 1984?

2. Ved et ophørsudsalg var der 20 % rabat på alle varer. Det benyttede Olsen sig af og købte et kukur, som han betalte 260 kr for.

Hvad var den oprindelige pris på kukuret?

Jeg er virklig dum til matematik, nogle der kan hjælpe! ):


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får: 1,2*260kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2013 af thomsen177 (Slettet)

Gør brug af følgende formel: Gammeltal*(1-Procent) = Nytal

Opgave 1

33% = 0,33

100% = 1


64*(1-0,33) =  42,88

Opgave 2

20% = 0,2

100% = 1

260*(1+0,2) = 312kr


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svarene i både #1 og #2 er forkerte.

De angivne procentsatser beregnes altid af den oprindelige værdi. #2 skriver den rigtige fremgangsmåde, men uden at gøre brug af den.

Opg 1. Kalder man det ukendte antal medlemmer i 1984 for x, har man

x·(1 + 0,33) = 64 ,

x = 64/1,33 = 48,12 , der afrundes til 48 .

Opg 2.

Her kalder man den oprindelig pris for x og har så

x·(1 - 0,20) = 260kr ,

x = 260kr/0,80 = 325kr .


Svar #4
21. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

Mane tak or hjælpen endnu engang (:
Jeg er med på den nu!

Skriv et svar til: Procent ): !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.