Matematik

funktioner

22. oktober 2013 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave jeg ikke lige ved, hvordan jeg skal lave, håber i kan hjælpe.

den lyder sådan her:

f(x) = 2x^2-4x

Bestem funktionsværdierne : f(-2), f(0), f(3) og f(10).

Og når det er -2, skal jeg så først sige -2 i anden eller 2*-2?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

f(3)=2*3^2-4*3?


Svar #2
22. oktober 2013 af Mathildeeee (Slettet)

Jo, det tænker jeg også, men var bare slet ikke sikker.

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Ja, hvis funktionen er

    f(x) = 2x2 - 4x

og man skal udregne f(-2), så skal man først udregne -2 i anden, hvilket giver 4. Dette ganger man så med 2 og får 8. Til sidst trækker man 4 * (-2) = -8 fra, hvilket svarer til at lægge 8 til. Slutresultatet bliver så f(-2) = 16.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ved beregningen af f(-2) indsætter man -2 i stedet for x i forskriften:

f(-2) = 2·(-2)2 - 4·(-2) = ...


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.