Matematik

fsa matematik maj 2008 - opgave 1.4

22. oktober 2013 af Cat98 (Slettet)

Hej med jer!

Min opgave lyder: Beregn entreen for skolelærere og elever i sommeren 2009, hvis den procentvise stigning bliver det samme som fra 2007-2008.

Det skal lige siges at i 2007 var entreprisen 70 og 75 i 2008. Procentstigningen fra 2007-2008 er 7,14 %

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

2007 kostede det 70kr

2008 kostede det 75kr

2009:75kr*1,0714


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Hej!

Vi har formlen

    ny pris = (gammel pris) * (1 + procentstigning/100).

I 2009 er

    gammel pris = 75.

Så hvis den procentvise stigning bliver det samme som fra 2007-2008, må der i 2009 gælde at

    ny pris = 75 * (1 + 0,0714).


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

PRIS2009 / PRIS2008 = PRIS2008 / PRIS2007

Gang begge sider med PRIS2008

:-)


Skriv et svar til: fsa matematik maj 2008 - opgave 1.4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.