Kemi

Hjælp

23. oktober 2013 af 787 (Slettet)

Hvordan man kan finde koncentrationen af en stof ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

her skal man være mere specifik .. hvad ved du om stoffet?


Svar #2
23. oktober 2013 af 787 (Slettet)

Altså f.eks hvis man har stoffet HCl , hvordan kan finde koncentrationen , eller hvad skal man have for at finde koncentration , er der en bestemt formel for det ?


Svar #3
23. oktober 2013 af 787 (Slettet)

ER der ikke en formel , som vi kan bruge til at finde koncentration af en stof ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

hvis du har en mængde af stoffet med en given volumen, så er koncentration givet ved:
 
                                                     c = n / V   
                                                                         hvor n er stofmængden, og V er volumen


Svar #5
23. oktober 2013 af 787 (Slettet)

1000000 tak

Hvordan kan man finde en Reaktionshastighed ? ,og hvad for noget formler gælder der ??

Jeg har læst og set meget om reaktionshastighed , men jeg forstår stadigvæk ikke helt , om hvordan vi kan finde en reaktionshastighed af en reaktion .... hjælp please


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#5
Reaktionshastigheden er defineret som ændringen af aktuel koncentration pr. tid:

     v = Δ[produkt]/Δt
     v = -  Δ[reaktant]/Δt


man kan også betragte reaktionen

                       A     +     B     ----->     C     +     D

så er hastighedsudtrykket for øjeblikshastigheden givet ved

                       v = k • [A]m • [B]n       

husk at værdierne for m og n og hastighedskonstanten k bestemmes eksperimentielt,
og disse kan ikke udledes af reaktionen


Svar #7
23. oktober 2013 af 787 (Slettet)

Altså jeg forstår ikke hvornår vi skal bruge den første formel som er    v = Δ[produkt]/Δt
     v = -  Δ[reaktant]/Δt  og den anden formel som er  v = k • [A]m • [B]n      kan du give med en eksample :)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     læs i din bog om det


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.