Matematik
matematik, funktioner... haster!
27. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Jeg far et lille problem:
Jeg har en funktion, som er givet ved: f(x)=x^2-5x-6.
Jeg skal skitsere g(x)=|f(x)|.
Jeg mener, at det er den del af grafen, med positive y-værdier, men de andre i klassen er ikke helt enige...
Er der nogen som kan hjælpe??
På forhånd tak!
Mvh. Nille
Jeg far et lille problem:
Jeg har en funktion, som er givet ved: f(x)=x^2-5x-6.
Jeg skal skitsere g(x)=|f(x)|.
Jeg mener, at det er den del af grafen, med positive y-værdier, men de andre i klassen er ikke helt enige...
Er der nogen som kan hjælpe??
På forhånd tak!
Mvh. Nille
Svar #1
27. oktober 2003 af Brian (Slettet)
Når man har numerisk værdi |.|, betyder det at hvis noget negativt sættes ind, så skal resultatet være det tilsvarende positive, og hvis man sætter noget poitivt ind, skal resultatet bare være det samme.
Grafen for g er derfor den samme som for f, hvor denne har postivte y-værdier. Men hvor f har negative y-værdier, skal man altså i stedet tage de samme positive.
Det bliver noget med at spejle det negative stykke i x-aksen...
Grafen for g er derfor den samme som for f, hvor denne har postivte y-værdier. Men hvor f har negative y-værdier, skal man altså i stedet tage de samme positive.
Det bliver noget med at spejle det negative stykke i x-aksen...
Skriv et svar til: matematik, funktioner... haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
