Studiejob

Tilkaldevikar men uden ansættelseskontrakt?

25. oktober 2013 af NuclearCore (Slettet)

Hejsa,

Om godt og vel en uge har jeg arbejdet som tilkaldevikar i én måned. Dog har jeg aldrig underskrevet eller endda hørt noget om en ansættelseskontrakt. Er dette normalt?

Jeg tænker, at jeg ikke burde frygte for løn, når det netop er et job på en skole, men jeg ville klart foretrække det. På forskellige hjemmesider kan jeg se, at de egentligt bare skal give mig en inden første måned er gået (rigtigt forstået?), men at man typisk får en før første arbejdsdag.

Burde jeg snakke med dem om det, eller skal jeg væbne mig med tålmodighed og satse på, at jeg har fået en inden første måned er gået?


Svar #1
25. oktober 2013 af NuclearCore (Slettet)

Bumper den lige. Jeg skrev den sent, så tror ikke, at så mange har set den :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2013 af Nilletøz (Slettet)

Hejsa :) Det lyder bestemt ikke normalt. Jeg har været tilkaldevikar på tre forskellige skoler. Hvad angik kontrakt foregik det således: 

  - Skole 1 gav mig kontrakten, da jeg mødte op og skulle have de første timer og forventede, at jeg underskrev den med det samme pga. tavshedspligt, indhentelse af børneattest osv. Den blev givet af sekræteren. 

 - Skole 2 gav mig den sidst på dagen, efter jeg havde haft mine første timer og jeg afleverede nøgler m.v. Den skulle blot underskrives, før jeg kunne forvente at modtage løn, så vidt jeg husker. Den blev givet af sekræteren. 

 - Skole 3 undskyldte mig for, at jeg var hevet til timer uden kontrakt, men at de akut havde haft brug for, at jeg kom. Normalt på deres skole fik man en samtale med lederen og gennemgik kontrakt, før man kom ud som vikar første gang. Skolelederen tog derfor snakken med mig, inden jeg tog hjem efter den første dag, og gennemgik kontrakten med mig.

Det var samme kommune, så kontrakten var ens, men som du kan se, var deres procedurer forskellige. Alle tre skoler prioriterede, at jeg fik kontrakten senest på første arbejdsdag. 


Skriv et svar til: Tilkaldevikar men uden ansættelseskontrakt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.